In 2014 is het Belgische nationale team er na 12 jaar eindelijk weer in geslaagd zich te plaatsen voor de eindfase van een WK. Dit is de 12e keer dat de Rode Duivels zich in hun 110 jarige geschiedenis van voetbal interlandwedstrijden zich plaatsen voor een WK.

De Rode Duivels deden dat met grote overtuiging. In hun kwalificatie groep A eindigde België ongeslagen als eerste van haar groep. Slechts 2 wedstrijden van de 10 eindigden in gelijkspel.

Samen met België waren dit de andere voetballanden in de groep: Kroatië, Servië, Macedonië, Wales en Schotland. Kroatië plaatste zich als 2e en bereikte daarmee de play-offs.

Belgische kwalificatie wedstrijden in Groep A

Datum VoetbalploegenEindstandBelgische doelpunt makersOpmerkingen
07-09-2012Wales-België0-2Kompany VertonghenBelgië benutte het voordeel van een numeriek overwicht na een rode kaart voor James Collins voor een gevaarlijke tackel in de 26e minuut.
11-09-2012België-Kroatië1-1GilletDe gelijkmaker was een goal van Guillaume Gillet in de extra tijd van de eerste helft.
12-10-2012Servië-België0-3Benteke De Bruyne MirallasEen vertekende score aangezien vooral in de 1e helft Servië de betere kansen had, maar België was effectiever.
16-10-2012België-Schotland2-0Benteke KompanyEen uitstekende wedstrijd waarbij België veel kansen creëerde en misschien meer goals had moeten scoren.
22-03-2013Macedonië-België0-2De Bruyne HazardNa 26 minuten kwam België 0-1 voor en Eden Hazard bepaalde de eindstand met een penalty in de 62 minuut.
26-03-2013België-Macedonië1-0HazardNa een slordige eerste helft weet België in de 2e helft toch de winst naar zich toe te trekken door een individuele actie van Hazard.
07-06-2013België-Servië2-1De Bruyne FellainiTegen een goed voetballend Servië slaagde België er in deze punten binnen te slepen. De goal van Fellaini was op een voorzet van De Bruyne.
06-09-2013Schotland-België0-2Defour MirallasEen veel sterker België had veel tijd nodig om Schotland op de knieën te krijgen maar won uiteindelijk duidelijk.
11-10-2013Kroatië-België1-2Lukaku (2x)Vooral het 2e doelpunt van Lukaku is het vermelden waard. Gestart vanaf de eigen helft en na een run van 70 meter de 2e goal. Met deze winst verzekerde België zich voor een plaats in Brazilië
15-10-2013België-Wales1-1De BruyneMet een gelijkmaker in bijna de laatste minuut van de wedstrijd slaagde Wales er in om België op gelijkspel te houden.